Mo Ichi Do – en gang til… ja, 99 gange mere!

Mo Ichi Do – en gang til… ja, 99 gange mere!

10 gange for at huske det – 100 gange for at lære det – 1.000 gange for at forstå det – 10.000 gange for at mestre det

Det sker bl.a. ved eventen ’100 kata for karate day’, hvor Karate-ka’er over hele kloden udfordre sig selv, med at repetere samme kata hundrede gange.

 

Hvornår: Søndag den 25. oktober 2020, kl. 10:00

Hvem: Alle der som minimum kan udføre kata’en ’Gekisai dai ichi’[1]

Hvor: Nykøbing F. KarateCenter; Dojo 1 (og måske 2)

Pris: Gratis

Tilmeldingen: Grundet Corona-regler bedes I blive skrevet på listen på kontoret!

 

I 2019 deltog mindst 300 dojo’er rundt verdenen. Nykøbing KarateCenter deltog med 20+ Karate-ka’er, med bælter i alle farver. Tilsammen udførte de mere end 2.000 ’Gekisai dai ichi’ på lidt under en time. Skal du være med i år?        

 

  1. oktober 1936 var dagen hvor Miyagi Chojun Sensei – grundlæggeren af Goju Ryu karatestilarten – sammen med øvrige karatemestre fra Okinawa, formelt ændre skrivemåden for ’Karate’ fra, som betyder ’Kina Hånd’ til 空手, som betyder ’Tom Hånd’. Den 25. oktober 1936 er således ’dåbsdag’ for vores fælles kampkunst ’Karate’. Ved en resolution tilbage i 2005, besluttede det Okinawiske præfektur, at den 25. oktober derfor fortjener særlig opmærksomhed, og erklærede datoen for “Karate no hi – the Day of Karate – Karatens dag”.

 

Higaonna Sensei har skrevet: ’Karate begynder og slutter med kata’. Den ægte mening og ånd findes i kata’erne og kun ved at træne kata, kan man forstå den. Kata er essensen og det grundlæggende i karate, og repræsenterer over tusind års viden, bygget op omkring mange års studier, træning og kamperfaring hos gamle mestre. For at udføre en kata korrekt, må hver eneste teknik udføres igen og igen. Kun gennem konstant repetition, kan teknikker blive til en refleks.

 

Sensei Henrik har skrevet, at Kata’en er hele grundlaget for traditionelle karate. Ved at fordybe sig i sin kata, ændre karaten form fra ’bare’ at være en fysisk disciplin, til at blive aktiv meditation, som på fantastisk vis kombinerer det mentale og den fysiske udfoldelse.

[1] Af hensyn til pladsen i dojoen, giver det mening, at alle udfører samme kata. Men valget af kata er dit! Om den er kort eller lang, nem eller svær, lidt eller meget trænet – du bestemmer. Overlæggeren er at udføre samme kata 100 gange i træk. Men færre repartitioner kan også gøre det. Det er din udfordring og dermed dit valg.

MENU
Karate

Tilmeldingsblanket